Kara kabak tatlısı

Fırında kara kabak tatlısı nasıl yapılır?

Kabaklar ters çevrilerek fırın kabına alınır. Şekerin ve suyun kalanı kabağın üzerine dökülür. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kabak yumuşayıncaya kadar pişirilir. (Kabağın parlak olması için pişerken çekirdekler tencereye atılabilir.) Soğuduktan sonra kaymak ve cevizle servis yapılır.

Kara kabak neye iyi gelir?

Yüksek su ve lif oranı ile bağırsak sağlığını korur ve kabızlığı önler. İçerdiği A ve C vitamini, beta-karoten, manganez, zeaksantin ve lutein gibi antioksianlar sayesinde pek çok göz hastalığından korunmamızı sağlar. Ayrıca kan şekerini düşürebilir, hipertansiyon ve yüksek kolesterole karşı koruyabilir.

Kabuklu kara kabak nasıl pişer?

Fırında Kabuklu Bal Kabağı Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Kabağı ay şeklinde kesip çekirdeklerini temizliyoruz.
  2. Tencereye bir sıra düz ikinci sırayı da ters yani kabuklar üstte kalacak şekilde yerleştiriyoruz.
  3. Şekeri de döküp min. 3 saat vaktiniz varsa akşamdan sabaha kapağını kapatıp bekletiyoruz.

Antakya kabak tatlısı nasıl yapılır?

Kabakları bir gece suda bekletin sabah kabakları kireç suyundan alın iyice yıkayın biraz suda bekletin. Sonra kabakları çatalla delip tencereye alın. Üzerine şekeri dökün sonra iki su bardağı su döküp ocağın üzerine alın kaynamaya başlayınca ocağı kısıp kısık ateşte kaynamaya bırakın.

Kara kabak Kavurmasi nasıl yapılır?

Kara Kabak Yemeği Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Yıkadığımız kabakları dört parçaya bölüp doğruyoruz. …
  2. İçine bir kaşık pul biber ve bir kaşık tuz ilave edip bekletiyoruz(böylece suyunu salıp daha lezzetli oluyor).
  3. Daha sonra doğradığımız soğanı az yağda kavuruyoruz.
  4. Üzerine biberleri atıp biraz daha kavuruyoruz.

Fırında sütlü kabak tatlısı nasıl yapılır?

Kabakları ince ince dilimleyelim. Uygun boyutta bir tepsiye kabakları dizelim ve sütlü karışımı üzerine dökelim. Tereyağınıda en son fırına vermeden üzerine paylaştıralım ve 180-200 derece fırında 1 saat üzeri krema-kaymak gibi görüntü alana kadar ve kabaklar yumuşayana kadar pişirelim. Soğuyunca servis yapalım.

Fırın kabak nasıl yapılır?

Pul biber, nane, kekik ve tuz bir kasede karıştırılıp kabakların üzerine serpiyoruz ve iyice karıştırıyoruz. Zeytinyağını ilave edip tekrar karıştırıyoruz. Daha sonra yağlı kağıt serilmiş fırın kabına kabakları diziyoruz. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kabaklar kızarana kadar pişiriyoruz.